Ansøgninger – en uventet udfordring

Jeg er stødt på en udfordring i mine ansøgninger. En udfordring jeg egentlig ikke havde regnet med. Vi kender alle, at vi gerne vil fremstå bedst muligt fagligt i ansøgninger. Man vil brænde igennem, sørge for at vi bliver hevet ud af bunken med ansøgninger. Men jeg har fået en udfordring i den del af ansøgningen til aller sidst, hvor man beskriver sig selv.

Ser I, jeg er blevet gjort opmærksom på, at jeg er et oplagt fravalg for særligt små og mellemstore virksomheder. Hvorfor? Fordi jeg er 31 (snart 32), er kvinde og uden børn! De fleste kvinder på min alder er ved at være desperate efter at formere sig, hvis de ikke allerede har gjort det, og udsigten til 1-2 x barselsorlov indenfor kort tid er bare en økonomisk udskrift de meget gerne vil undgå (om muligt). Så når de ser i mine ansøgninger at jeg ingen børn har, bliver jeg valgt fra på forhånd, har jeg fået at vide. Jeg er det man i forsikringsbranchen kalder “High risk”, alle røde advarselslamper blinker, alarmklokkerne bimler. Og hvordan kommer man uden om det, når de ikke må spørge om det til samtaler? Man lader da være med at indkalde!

Hvordan skriver man sine ansøgninger, at man ikke ønsker børn, uden at fremstå som hende der hader børn, og som pr definition derfor er usympatisk? For faktum er at jeg elsker børn. Ingen der omgås mig vil betvivle dette, sådan som jeg falder i svime over venindernes små poder. At jeg ikke selv ønsker dem, er svært for folk at forstå. Selv for folk der kender mig. Men fred nu være med det – jeg vil bare gerne kaldes til samtale!!!

Jeg har prøvet lidt forskellige:
“Jeg har ingen egne børn, og selvom jeg elsker børn, agter jeg ikke at få nogen”
“Min mand og jeg har børn nok i os selv, og sådan planlægger vi at fortsætte”
“Vi har valgt at prioritere andre ting i livet”
Og et par andre jeg ikke lige husker på stående fod… Eller siddende røv, ville egentligt være mere korrekt.

Har I andre gode bud jeg kan prøve af? Eller skal jeg bare indse, at jeg kun kan komme i betragtning hos store virksomheder, hvor risikoen for barsel ikke er skræmmende?

Leave a Reply

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.