Så hold dog kæft!!

Jeg har aldrig førhen været plaget voldsomt af fremmede mænd, som kommer med kommentarer på gaden, altså dengang hvor jeg gjorde absolut ingenting ud af mig selv og forsøgte at være usynlig, hvilket øjensynligt lykkedes mig.

De senere år har jeg fået en del. Både når jeg er på vej til fest og derfor er sminket og i festtøj, og nu er jeg sgu også begyndt at få det når jeg løber. Ikke altid decideret upassende indhold, men almindeligt indhold serveret på en upassende facon.

I går var det en 50+ mand med en lille hund som sagde “Du skal da vist have fat i nogle reflekser, søøøde” med en stemmeføring jeg ikke rigtig kan finde ud af at beskrive med ord. Jeg havde lige overhalet ham og hunden, ved at løbe ud på kørebanen og tilbage ind på fortovet foran ham.

Jeg er et venligsindet menneske, så vælger først at overhøre måden han sagde det på, for han har ret, jeg er alt for svær at se, når jeg løber i mørke, hvilket også er en del af årsagen til at jeg normalvis holder mig på fortovet frem for at løbe på vejbanen, selvom jeg lader mig fortælle, at det ikke er godt at løbe på cement, og at asfalt faktisk er langt at foretrække af de to. Om det har hold i virkeligheden aner jeg ikke, men så længe jeg ikke kan ses ordentligt holder jeg mig til fortovet og løber under gadelamperne.

Jeg fortæller manden, at jeg ved godt jeg er for svær at se, men at jeg holder mig på fortovet for at kompensere, og kun løb ud på vejen for at løbe uden om hans hund. Ikke helt præcis med de ord, men det var essensen. Han bliver dog ved at tale til mig i en tone jeg ikke bryder mig om. Fornedrende, måske? Det gjorde mig i rigtig dårligt humør, at finde ud af, at jeg bestemt ikke var hans ligeværdige set fra hans synspunkt.

Jeg har sådan lyst til, at fortælle disse mænd, at de skal tale til mig som om jeg er en 2 meter høj, skaldet, bredskuldret mand med tatoveringer over det hele, som kunne knække deres nakke ved at knipse med fingrene. Hvis ikke du ville sige det til sådan en gut i samme tone, så skal du heller ikke sige det til mig! Og jeg tvivler på de ville kalde sådan en mand “Søøøøøøde”.

Og før jeg får skubbet alverdens fordomme i skoene, så har jeg intet imod mænd af ovenstående beskrivelse, og tror bestemt ikke de nødvendigvis er farlige, men jeg er ret sikker på, at de fleste af de mænd jeg har oplevet komme med kommentarer til mig, ville finde en sådan skikkelse intimiderende.

Jeg har før tænkt “Tal til mig som du vil have andre mænd taler til din datter” men ikke alle af disse mænd har døtre og kan derfor ikke følge den analogi, så nu er jeg gået over til en analogi de fleste kan forstå: Hvis du ikke ville sige det samme til en du risikerer at få tæv af, så hold dog kæft!

Leave a Reply

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.